Ціллю удару ЗСУ у Риковому могла бути залізнична станція Партизани, розташована на лінії між Джанкоєм і Мелітополем

18 Червня 2023, 14:14

Ціллю удару ЗСУ у селищі Рикове Генічеського району Херсонщини могла бути залізнична станція «Партизани»  та елеватор, де російські окупанти облаштували склад. Станція знаходиться на лінії  між кримським Джанкоєм  та Федорівкою Запорізькій області, через неї проходять ешелони з технікою і боєприпасами для російської армії з Криму на південний фронт. 

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань.

Ракетний удар Збройних Сил України був спрямований на залізничну станцію «Партизани» та розташований поряд елеватор, де російські загарбники облаштували склад боєприпасів.

Станція «Партизани» розташована на лінії лінії Джанкой (АР Крим) – Федорівка (Запорізька обл.) Придніпровської залізниці, яка є  одним із шляхів постачання для російської армії на південному фронті. За неофіційними даними, у ніч удару ЗСУ на станції розвантажувався черговий ешелон з боєприпасами. Українські воєнкори повідомляють, що внаслідок удару є багато загиблих серед російських військових, які займалися розвантаженням боєприпасів.

У місцевих чатах в соцмережах – паніка через відсутність інформації про ситуацію з боку окупацйійної адміністрації,  люди не можуть зв’язатись з рідними через відсутність зв’язку і світла.  Багато мешканців, не дочекавшись організованої евакуації, виїхали самі у безпечне місце. Частину людей евакуюють у сусіднє село Рівне, де розміщають у будинку культури.

Як повідомлялось, вранці 18 червня 2023 року «бавовна» знову завітала до Генічеського району на Херсонщині. Внаслідок точного удару ЗСУ горять склади окупантів у селищі Рикове (Orta-Quyu, до 2016 – Партизани), де розташована залізнична станція «Партизани» – проміжна станція на лінії Джанкой -Федорівка.

«Партизанський елеватор», який розміщений впритул до території залізничної станції і використовукється окупантами як склад боєприпасів, належить державному АТ «Державна продовольчо-зернова корпорація України».

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter