Судитимуть чергового колаборанта: очолив відділ аквакультури так званого “Департамента рыболовства и аквакультуры” окупаційного міністерства на Херсонщині

12 Червня 2023, 13:11

Судитимуть ще одного колаборанта – місцевого жителя Херсонщини, котрий добровільно пішов на співпрацю з російськими окупантами і погодився обійняти посаду так званого «начальника отдела аквакультуры Департамента рыболовства и аквакультуры» окупаційного міністерства на Херсонщині.

Прокурори Херсонської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно місцевого жителя за фактом колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).
Слідством установлено, що наприкінці липня 2022 року житель села Рибальче добровільно погодився співпрацювати з ворогом та обійняв посаду так званого «начальника отдела аквакультуры Департамента рыболовства и аквакультуры» у незаконно створеному окупаційною владою органі – «Министерстве сельского хозяйства Херсонской области».
На псевдопосаді він організовував роботу відділу, спрямовану на встановлення з боку незаконного органу влади контролю за рибним промислом на території Херсонської області, займався підбором кадрів, розробляв інструкції і затверджував функціональні обов’язки працівників, за що отримував заробітну платню у російських рублях.