Справу «директорки» центру культури та дозвілля в Генічеському районі розглянуть у суді

20 Червня 2023, 13:11

ілюстраційна світлина

У прокуратурі Херсонщини повідомили, що завершили  розслідування стосовно «заступниці» окупаційного голови Новотроїцького та так званої «директорки» центру культури та дозвілля.

Прокурори Херсонської обласної та Генічеської окружної прокуратур скерували до суду обвинувальні акти стосовно двох місцевих мешканок за фактом колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України), – йдеться у повідомлені пресслужби відомства.

За даними слідства, обвинувачені, влітку 2022 року перебуваючи на тимчасово окупованій території Херсонщини пішли на співпрацю з ворогом.

Одна з них добровільно обійняла посаду так званої «заступниці голови» у незаконно створеному окупантами органі влади – «Новотроїцька військово-цивільна адміністрація Херсонської області».

Інша обвинувачена у тому ж населеному пункті погодилась очолити захоплений місцевий центр культури та дозвілля, обійнявши посаду «директорки».

На псевдопосадах вони виконували організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції, брали участь у численних пропагандистських заходах окупантів.

Їм загрожує позбавлення волі строком від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.

Як повідомлялось, жительку Чорнобаївської територіальної громади визнали винною у колабораціонізмі та засудили до п’яти років позбавлення волі.