Працевлашувались до окупаційного експертно-криміналістичного центру Херсонської області: 19 громадян підозрюються в колабораціонізмі

21 Червня 2023, 12:04

Ілюстрація: відкриті джерела.

Під час окупації Херсона ще майже два десятка громадян пішли на співпрацю з ворогом і працевлаштувались до окупаційного так званого “експертно-криміналістичного центру Херсонської області”. За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру дев’ятнадцятьом громадянам України у колабораційній діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, підозрювані під час тимчасової окупації Херсона, пішли працювати до незаконно створеного правоохоронного органу «Экспертно-криминалистический центр ГУ МВД Херсонской области».
П’ятнадцять фігурантів стали так званими «експертами» різних сфер досліджень. Ще четверо обійняли посади бухгалтера, завідувача канцелярії, начальника матеріально-технічного забезпечення та старшого інспектора групи інформаційно-аналітичної роботи.
На займаних посадах підозрювані виконували злочинні накази та розпорядження окупантів, готували відповідні висновки експертиз псевдооргану.