Новотроїцьким колаборанткам загрожує до 10 років позбавлення волі

21 Червня 2023, 14:20

Катерину Аширову та Валентину Шокареву з Новотроїцького судитимуть за фактом колабораційної діяльності. Після окупації селища, Аширова очолила місцевий Будинок культури та влаштовує концерти для російських військових. Шокарева, у свою чергу, погодилась працювати у так званій “Новотроїцькій адміністрації”, створеній росіянами. 

Про це повідомляють у прес-службі Херсонської обласної прокуратури.

“За даними слідства, обвинувачені, влітку 2022 року перебуваючи на тимчасово окупованій території Херсонщини пішли на співпрацю з ворогом.
Одна з них добровільно обійняла посаду так званої «заступниці голови» у незаконно створеному окупантами органі влади – «Новотроїцька військово-цивільна адміністрація Херсонської області». Інша обвинувачена у тому ж населеному пункті погодилась очолити захоплений місцевий центр культури та дозвілля, обійнявши посаду «директорки». На псевдопосадах вони виконували організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції, брали участь у численних пропагандистських заходах окупантів”, – йдеться у повідомленні.
Жінкам загрожує позбавлення волі строком від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.
Щодо Катерини Аширової, то, як повідомлялось раніше, вона погодилась очолити заклад після того, як від співпраці з росіянами відмовився його законний директор. Одразу після її “приходу до влади” у Новотроїцькому Будинку культури почали влаштовувати концерти для російських військових та місцевих колаборантів, а сам заклад став платформою для розповсюдження ідей “русского міра”.