Нове відео з Рикового: зруйнована ударом ЗСУ залізнична колія і перекинуті вагони на станції Партизани

20 Червня 2023, 18:43

Мешканці селища Рикове надіслали Центру журналістських розслідувань нове відео із місцевих чатів з наслідками удару ЗСУ по російських складах боєприпасів, облаштованих у цивільних об’єктах «Партизанського елеватора» і на прилеглій території станції Партизани. 

На відео видно зруйнована ударом ЗСУ залізнична колія, перекинуті вагони та пошкоджені детонацією снарядів житлові будинки поруч із місцем складування військовими РФ боєприпасів, пише ЦЖР.

За свідченнями місцевих мешканців, росіяни складували тут різноманітне озброєння у великій кількості з літа 2022 року. Воно доставлялось на залізничну станцію Партизани, розташовану на лінії Джанкой – Мелітополь –  Федорівка  Придніпровської залізниці, з Криму і далі постачалось для російської армії Херсонському та Запорізькому напрямках.

У місцевих чатах повідомляється, що на складах на території елеватора , за іншою інформацією – у його підземних приміщеннях , уціліли до 20 тонн боєприпасів. Ймовірно,  окупанти їх  будуть підривати, аби запобігти випадковій детонації.

Як повідомляли в оперативно-стратегічному угрупованні військ «Таврія», 18 червня ЗСУ знищили 12 складів боєприпасів за добу на Таврійському напрямку.

Детонація боєприпасів від ракетного удару ЗСУ по цій легітимній військовій цілі тривала більше шести годин. Українські воєнкори повідомляли, що внаслідок удару є багато загиблих і поранених серед російських військових.

Російські окупанти облаштували великі склади боєприпасів на території цивільного об’єкту – елеватору, територія якого безпосередньо прилягає до житлової забудови селища Рикове, що становило потенційну загрозу для цивільного населення. Відтак від детонації боєприпасів, які розкидало по прилеглим вулицям, постраждали багато будинків.

На відео мешканця Рикового, який хотів подивитись, чи вцілів його будинок, здетонував боєприпас.

Як повідомлялось, вранці 18 червня 2023 року внаслідок точного удару ЗСУ знищено склади окупантів у селищі Рикове (Orta-Quyu, до 2016 – Партизани), де розташована залізнична станція Партизани – проміжна станція на лінії Джанкой-Федорівка.

«Партизанський елеватор», який розміщений впритул до території залізничної станції і використовувався окупантами як склад боєприпасів, належить державному АТ «Державна продовольчо-зернова корпорація України».

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter