Начальника Генічеського міжрайонного управління водного господарства судитимуть за колабораціонізм

26 Червня 2023, 13:27

Черговий колаборант добровільно погодився співпрацювати з російськими окупантами. За процесуального керівництва Херсонської обласної та Генічеської окружної прокуратур скеровано до суду обвинувальний акт стосовно начальника Генічеського міжрайонного управління водного господарства за фактом пособництва державі-агресору (ч. 1 ст. 111-2 КК України).

Слідством установлено, що обвинувачений з початку повномасштабного вторгнення рф на територію України пішов на співпрацю з ворогом. Він займався розміщенням російських військових, їх техніки на території міжрайонного управління водного господарства, розташованого в смт. Новоолексіївка.
Минулої ж осені чоловік добровільно зайняв псевдопосаду «начальника Генического эксплуатационного участка» так званого «Государственного унитарного предприятия «Бассейновое управление водных ресурсов Херсонской области». Обвинувачений агітував людей працевлаштуватись до незаконного підприємства та видав зарплату у російських рублях.
Також прийняв пропозицію окупантів та очолив місцеву федерацію боксу. Беручи участь у турнірах та форумах окупаційної влади він висловлювався у підтримку дій окупантів.
Окрім того, підтримуючи проведення незаконних виборів на тимчасово окупованій території обвинувачений зареєструвався, як кандидат у депутати від партії «Единая Россия».
За вчинене обвинуваченому загрожує від 10 до 12 років в’язниці з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.