На Арабатській стрілці ліквідовано заступника начальника воронезького главку МВС РФ Сергея Постовалова

15 Червня 2023, 17:45

На Арабатській стрілці ліквідовано заступника начальника воронезького главку МВС РФ Сергея Постовалова.

Як повідомляє видання «Нові вісті», «53-річний колишній заступник начальника ГУ МВС по Воронезькій області Сергей Постовалов загинув під час ракетного удару на Херсонщині 10 червня», передає Центр журналістських розслідувань.

«Останнім часом Постовалов перебував на аналогічній посаді, але вже на Херсонщині. Удар по базі відпочинку на Арбатській стрілці в Генічному районі, де нібито знаходився правоохоронець, завдали західними ракетами Storm Shadow. Похорон Постовалова пройде після ідентифікації останків за допомогою аналізу ДНК», – додає видання.

«Губернатор» Херсонської області, колаборант Володимир Сальдо 10 червня повідомляв, що «удар за пунктами тимчасового розміщення біженців на Арбатській стрілці стався близько 5:00. Під вогонь потрапив населений пункт Залізний порт, зруйнований готель «Позитив». Відомо про одну загиблу жінку».

Сергей Постовалов працював в «органах» із 1990 року. Пройшов шлях від оперуповноваженого спецвідділу швидкого реагування до заступника начальника управління боротьби з організованою злочинністю. Також служив в управлінні власної безпеки регіонального УВС та управлінні загрози розшуку ГУ МВС. У 2020 році він став заступником начальника управління МВС по Воронезькій області.

Близько 5 години ранку 10 червня внаслідок влучного удару ЗСУ зайнялись будівлі готелю Chalet Thermal на Арабатській стрілці, захопленому російською окупаційною адміністрацією в Херсонській області після відступу з Херсона. Будівля входить до комплексу недобудованої клініки відновного лікування професора Володимира Козявкіна, яку окупанти захопили і видають за новозбудований «урядовий квартал».

Місцеві мешканці села Щасливцеве Генічеського району та гайляйтер Херсонської області Володимир Сальдо повідомили про вибухи і влучення в будівлі на Арабатській стрілці. На відео, опублікованому пропагандистськими ресурсами, видно палаюче приміщення готельного типу.

Сальдо стверджує, що ЗСУ нанесли удари по цивільному об’єкту – центру тимчасового розміщення – і одна жінка загинула. При цьому назва об’єкту та дані жінки не повідомляються.

Як з’ясував Центр журналістських розслідувань, палаюча будівля на відео і фото – це готель Chalet Thermal, що знаходиться у с. Щасливцеве, за адресою вул. Набережна, 10а. Готель входить до  комплексу недобудованої Міжнародної клініки відновного лікування InterMedical Eco-City професора Володимира Козявкіна.

Як повідомляв Центр журналістських розслідувань, фактично усі пансіонати, готелі та бази відпочинку на Арабатській стрілці захоплені окупаційною адміністрацією РФ. У них розселений особовий склад Росгвардії, ФСБ та армійських підрозділів. Після так званого «референдуму» в росреєстрі РФ за адресами незаконно привласнених приміщень були зареєстровані управління, установи та  організації федерального підпорядкування та утворені окупаційною адміністрацією.

Нагадаємо, 9 червня 2023 року на окупованій Херсонщині на Арабатській стрілці біля села Щасливцеве зафіксовано «прильоти» по базі відпочинку «Експрес», в якій розмістилися військовослужбовці Росгвардії.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter