“Евакуйована” херсонка розповіла про своє тяжке життя в російській Анапі

18 Червня 2023, 12:34

Херсонці, яких окупанти “евакуювали” до Росії, скаржаться на умови свого проживання та якість життя на своїй новій батьківщині. Їхні претензії здебільшого стосуються високих цін та відсутності роботи для “переселенців”. Про це журналістам одного з російських видань розповіла колишня херсонка, яка назвалась Ариною.

По-перше, Арина зазначила, що вона не сама обрала місце для свого життя, за неї вибір зробили росіяни, відправивши її до Анапи. “Ми з України, в Анапі не з власної волі, а з волі чиновників, які привезли нас сюди у жовтні минулого року”, – розповіла вона. 

“Переселенці” розповідають, що сумують за херсонськими цінами, адже в курортній Анапі вони набагато вищі. Також у цьому місті досить складно знайти постійну роботу, адже населення живе здебільшого із сезонних заробітків на туристах.

Якісь дикі ціни на все – від продуктів харчування до одягу. Ну, ми з Херсоном порівнюємо, може, у всій Росії не такі дикі ціни, ми поки що не знаємо. А ще школи переповнені, діти навчаються у три зміни. Роботи взимку немає. Потрібні тільки будівельники, продавці та підсобні робітники. Проїзд громадським транспортом теж здивував своєю дорожнечею. Дивно для країни, яка займає одне з провідних місць у світі з видобутку нафти“, – зазначає “переселенка”. 

Не вразила херсонку і розрекламована російська медицина. Про якість медичного обслуговування вона мовчить, а ось ставлення російських лікарів до пацієнтів Арину дещо здивувало: “Дуже неприємне враження залишили по собі медпрацівники швидкої допомоги. Здивували своєю хамовитістю та особливою неквапливістю. Дві з половиною години на швидку чекали”.

Серед “плюсів” життя в Анапі херсонка відзначила “чисте повітря та охайні тротуари”. 

Під публікацією одразу почали з’являтись коментарі місцевих жителів, які зазначають, що якщо Анапа для херсонців – каторга, то треба було залишатись в Україні. Цікаво, що навіть російські журналісти у заголовку до цієї публікації саркастично називають херсонців “понаєхавшими”.