До кінця тижня у мікрорайоні Острів відновлять газопостачання. На черзі вода і електрика – міська влада

29 Червня 2023, 16:15

Херсонський мікрорайон Острів, що найбільше постраждав від підтоплення після підриву росіянами Каховської ГЕС, досі частково залишається без газопостачання, води та електрики. Газ у домівках жителів мікрорайону має з’явитись за кілька днів, а наступного тижня міська влада обіцяє відновити водопостачання.

Про це під час пресконференції повідомив голова Херсонської міської військової адміністрації Роман Мрочко.

“Ми активно займаємось відновленням інфраструктури, зокрема, у мікрорайоні Острів. Там вже відновлено газопостачання у 12 багатоповерхівках. Сьогодні частина будинків на Острові будуть також підключені до газу. До кінця тижня ми плануємо відновити газопостачання у всіх будинках цього мікрорайону”, – зазначив Мрочко.

Також голова Міської військової адміністрації зазначив, що наступного тижня на Острові також планують відновити централізоване водопостачання. Найбільшою проблемою для населення цього мікрорайону залишається відсутність електропостачання. Тут прогнози менш оптимістичні.

“Численні об’єкти електрообладнання ще знаходяться під водою або були пошкоджені повінню. Вони у неналежному стані, тому відновлення електропостачання може зайняти від 3 до 4 тижнів. Після цього ми плануємо повністю увімкнути електропостачання на Острові”, – заявив голова МВА.

За словами Романа Мрочка, роботи з відновлення інфраструктури Острова ускладнюються постійними обстрілами з боку російських окупантів.