Сальдо знову бреше: біологічна зброя у Херсоні та пташиний грип, що мав вбити херсонців

06 Травня 2023, 12:27

Російські пропагандисти продовжують продукувати фейки про Херсонську область. Цього тижня вони повернулись до своєї традиційної тематики – “американських біолабораторій”, у яких нібито досліджувались мікроорганізми, що можуть використовуватись як біологічна зброя. Більш того, окупанти заявляють про те, що загибель птахів у заповіднику Асканія-Нова у 2021 році була викликана саме цими дослідами.

Про це у своєму Telegram-каналі повідомив так званий “губернатор Херсонщини” Володимир Сальдо.

“Міністерство оборони рф з’ясувало, що американці досліджували у Херсоні штами особливо небезпечних хвороб, вивчаючи їхній вплив саме на людей зі слов’янськими генами. Міноборони США досліджувало можливість поширення серед людей епідемій пташиного грипу з використанням перелітних птахів”, – заявляє Сальдо. 

Пташиний грип, за словами Сальдо, мав призвести до вимирання Херсона. Навіщо це американцям, -“губернатор” не вказує, однак зазначає, що саме окупація міста росіянами врятувала його від епідемії пташиного грипу.

Однак найстрашніше в тому, що метою експерименту була передача пташиного грипу людям. Тобто, ці садисти вважали б його успішним, якби серед херсонців почалася епідемія пташиного грипу“, – авторитетно повідомляє  Сальдо. 

Звичайно, ці байки Сальдо інакше, як маячнею, назвати складно, адже ніяких “слов’янських генів” просто не існує. Якби навіть такі гени існували, то під загрозою ураження, крім інших, опинились би, наприклад, поляки і чехи, котрі також є слов’янами.

Щодо птахів: у 2021 році на території Біосферного заповідника Асканія-Нова дійсно було зафіксовано масову загибель птахів, причиною якої стало неконтрольоване використання хімічних препаратів на сусідніх із заповідником фермах.