Новоолексіївський колаборант Асан Алієв захотів стати «депутатом» від партії «Единая Россия»

15 Травня 2023, 15:47

Призначений росіянами “керівник” окупованої Новоолексіївки, ексголова Херсонського регіонального меджлісу Асан Алієв має намір стати “депутатом” від російської партії влади “Единая Россия” у незаконному “законодавчому органі” захопленої військовими РФ частини Херсонської області.

Він значиться в оприлюдненому перілку кандидатів на праймеріз в Херсонській області.

Алієв вже отримав членство в російській партії. У місці роботи вказується “начальник Новоолексіївського територіального управління Генічеської військової адміністрації”.

Фейкові “вибори” РФ планує на вересень цього року, а у травні “єдінороси” проводять праймеріз – попереднє  внутрішньопартійне голосування.

Регіональний виконкомпартії «Единая Россия» зареєстрований у місті Геінчеськ.

Згідно повідомлень росіЗМІ, праймеріз у Херсонській області має пройти 22-28 травня.

Як повідомлялось, влітку 2022 року так званим «старостою» смт Новоолексіївка призначили місцевого жителя Асана Алієва, члена Меджлісу кримськотатарського народу і ексголову Херсонського регіонального меджлісу.

У свою чергу, Меджліс припинив повноваження Асана Алієва. Рішення щодо його виключення може бути ухвалене лише на Курултаї, який поки що неможливо провести в досі вокупованому Криму.

Нагадаємо, «праймеріз» від «Единой России», як і будь-які вибори, що проведені чи готуються на окупованих територіях України – це не волевиявлення, а фікція. Якщо Росія і проведе вибори на окупованих територіях, для України це нічого не змінить, бо, згідно з нормами міжнародного права, жодні вибори на окупованих територіях не легалізують анексію.