На правобережжі Херсонщини пошкоджено або повністю зруйновано 33% житлових будинків

25 Травня 2023, 14:39

Пошкоджений внаслідок обстрілу росіян житловий будинок у Херсоні. Фото: "IPC-Херсон".

Третину житлового фонду у звільнених від окупантів громадах Херсонської області  пошкоджено або знищено через дії росіян. Повністю зруйновано 6 тисяч житлових будинків. Відновленню вони не підлягають.

Про це під час прес-конференції журналістам повідомив голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін.

“За нашими підрахунками, доведеться відновлювати понад 14 тисяч житлових будинків, що постраждали від обстрілів. І це тільки у звільненій частині області. Ще близько 6 тисяч будинків на правобережжі – повністю зруйновано. Ремонт пошкодженого житла зараз оцінюється в 6,7 мільярдів гривень. І в цю цифру не входять оселі, які через обстріли росіян відновленню не підлягають. Ці цифри досить приблизні, адже ворог продовжує обстріли Херсонщини, і вони будуть, на жаль, зростати”, – заявив Прокудін.

Пошкоджений будинок у селі Осокорівка. Фото: “IPC-Херсон”.

Станом на 25 травня 2023 року жителями області подано близько 17 тисяч заяв щодо отримання від держави грошової компенсації на ремонт пошкодженого житла. Олександр Покудін закликав херсонців, чиє житло постраждало внаслідок обстрілів, реєструватися на відшкодування збитків через урядову програму “єВідновлення”.

За словами очільника області, нині триває процес створення державних комісій, які виїздитимуть на об’єкти та фіксуватимуть їх пошкодження.