Дві херсонки потрапили на гачок шахраїв і втратили десятки тисяч гривень

02 Травня 2023, 19:17

Ще дві жительки Херсонщини  потрапили на гачок шахраїв і втратили десятки тисяч гривень.

Про це повідомили в поліції області.
Так, жертвою «банківського» афериста стала 62-річна жителька Херсона. Вона повідомила, що їй зателефонував невідомий, який представився працівником служби безпеки банку. Чоловік розповів, що хтось намагається зняти кошти з її картки, необхідно убезпечити рахунок та заблокувати картку . Зловмисник поросив назвати коди із СМС, що надійшли на її номер. Після вказаних дій із карткового рахунку жінки зникли кошти в сумі 19900 гривень.
Ще одна 57-річна херсонка стала жертвою найпоширенішої схеми шахрайства «ваш родич у біді». За словами заявниці, їй зателефонував чоловік та представився її родичем, назвав ім’я. Його голос був дуже схожий на кума заявниці. Чоловік пояснив, що зараз у нього проблеми зі здоров’ям і попросив терміново позичити 21 тисячу гривень на лікування. Жінка не перевірила інформацію та одразу перерахувала вказану суму. Після чого номер, з якого телефонував чоловік, виявився заблокований. Гроші жінці ніхто не повернув, а справжній родич не телефонував і не просив у борг. За усіма фактами поліція Херсонщини відкрила кримінальні провадження за ст.190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України.
Поліція вкотре звертається до жителів області з проханням бути уважними та перевіряти будь-яку інформацію, особливо ту, яка стосується банківських операцій із вашою карткою.
Як повідомялось, суд визнав винними у колабораціонізмі мешканця села Приозерне, який добровільно брав участь у проведенні організованого окупаційною владою так званого «референдуму» щодо виходу зі складу України та приєднання до РФ тимчасово окупованої території Херсонської області.