Звільнені території Херсонщини відчувають дефіцит медиків та будівельників – Линецький

13 Квітня 2023, 10:40

Фото: "IPC-Херсон".

На правобережжі Херсонщини існує дефіцит робітників певних спеціальностей. Зокрема це стосується медичного персоналу та будівельників. Спеціалісти не повертаються до області через постійні обстріли з боку росіян.

Про це повідомив голова Херсонської районної військової адміністрації Михайло Линецький під час пресконференції Медіа-центру “IPC-Південь”.

“Що стосується медицини, то, наприклад, 30 % від довоєнної чисельності лікарів сьогодні працюють у Білозерському центрі медико-санітарної допомоги, близько 50% середнього та молодшого медичного персоналу працює в амбулаторіях і ФАПах на території сільських та селищних громад. Брак медичних працівників. Зрозуміло, що чисельність населення менша, ніж була до війни, ми вже на цьому акцентували увагу, але тим не менш. Також дуже великий брак кадрів будівельних спеціальностей, брак управлінських кадрів”, – зазначив Линецький.

Проте, за словами Михайла Линецького, не зважаючи на дефіцит спеціалістів, ситуація в області поступово стабілізується.

“Є зрушення у задоволенні кадрового голоду, який дуже сильно відчувався у листопаді-грудні місяці. Повертаються спеціалісти і комунальних служб, і органів влади, повністю працює система медичної допомоги населенню, всі силові правоохоронні органи працюють як в обласному центрі, так і на територіях громад. Відкриваються поліцейські станції, відкриваються додаткові стабілізаційні пункти з медичної допомоги у малих населених пунктах, старостинських округах”, – підсумував голова Херсонської районної військової адміністрації