Влада закликає людей активніше евакуюватися: У Херсонському районі склали перелік родин із дітьми

11 Квітня 2023, 19:00

Ситуація з евакуацією населення на звільненій від російських військ Херсонщині залишається складною. 

На цьому наголосив начальник Херсонської районної військової адміністрації Михайло Линецький під час пресконференції Медіа-центру “IPC-Південь”.

Щодня з деокупованної території Херсонської області евакуюється близько сотні людей. Але влада закликає людей активніше виїжджати, особливо із тих територій, які піддаються щоденним обстрілам рашистів.

За його словами, у Херсонському районі влада вже склала перелік родин із дітьми, які проживають в особливо небезпечних громадах.

“На сьогодні складений повний перелік родин з дітьми, які проживають на територіях населених пунктів, в яких сьогодні вкрай небезпечно. Там, де сьогодні великий ризик життю і здоров’ю людей”, – зауважив Михайло Линецький.

Раніше Кабмін схвалив механізм примусової евакуації дітей із зон активних бойових дій. Відповідне рішення було ініційоване та розроблене Координаційним штабом з питань проведення обов’язкової евакуації населення.
Підставою для проведення обов’язкової евакуації відтепер є рішення обласних військових адміністрацій, погоджене з органами військового командування та Координаційним штабом з питань проведення обов’язкової евакуації населення.