Управлінці відмовляються повертатись на Херсонщину через постійні обстріли і низьку заробітну плату

13 Квітня 2023, 10:52

Частина управлінців, що виїхали з Херсонщини через воєнні дії, відмовляються повертатись до звільнених громад. Причиною цього є постійні обстріли з боку росіян та низький рівень заробітної плати, який їм пропонує держава, не зважаючи на роботу фактично на лінії фронту.

Про це повідомив голова Херсонської районної військової адміністрації Михайло Линецький під час пресконференції Медіа-центру “IPC-Південь”.

«На жаль, багато представників виконавчих органів сільських та селищних рад виїхали на безпечні території і не бажають повертатися. Рівень оплати праці є одним із моментів, який сьогодні вирішується на рівні області та на рівні держави», − розповів Михайло Линецький.

Він наголосив, що люди працюють практично на нулі та отримують 7-10 тисяч гривень. За словами Линецького, в тій частині області, що не перебуває під обстрілами, ситуація дещо краща.

“Там, де сьогодні безпекова ситуація краща, ніж на прибережній частині району, туди, відповідно, і повертаються люди. Всі ЦНАПи відновили свою роботу, що зняло навантаження з районного управління соцполітики, тому що до 1 березня воно приймало масово людей: проводило прийом на призначення державних пільг та допомог через брак фахівців на рівні громад”, – зазначив він.