Російські тюремники захопили у Генічеську довгобуд МВС України та облаштовують там один з офісів «УФСИН по Херсонській області»

07 Квітня 2023, 17:22

Російські тюремники захопили у центрі окупованого Генічеська довгобуд МВС України, де вже зареєстрували казенне підприємство «Уголовно-исполнительная инспекция УФСИН по Херсонской области», обнесли будівлю триметровим парканом та ведуть там активні ремонтні роботи.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на Telegram-канал «Генічеськ ua».

«Що ж тепер зібралася розмістити у цій будівлі окупаційна «адміністрація» Херсонщини, яка з кожним днем обростає все новими російськими структурами і понаїхавшими чиновниками. Військові і цивільні окупанти захопили майже всі бази відпочинку у Генічеську і на Арабатській стрілці. Схоже, їм уже не вистачає місця, тому взялися і за покинуті довгобуди», – пише Telegram-канал.

За даними Єдиного реєстру юридичних осіб РФ, за адресою недобудови у Генічеську: провулок Московський, 8, зареєстроване казенне підприємство «Уголовно-исполнительная инспекция управления Федеральной службы исполнения наказаний по Херсонской области».

Загалом же окупаційне УФСИН на Херсонщині вже зареєструвало 16 юридичних осіб, серед яких не тільки усілякі допоміжні контори і колонії, а й крадений пансіонат «Корал» у селі Щасливцеве на Арабатській стрілці.

Як пише «Генічеськ ua», будівлю у провулку Московський, 8, почали споруджувати для відділів і служб органів МВС України у Генічеську ще у 90-х роках минулого століття. Однак через брак фінансування будівництво об’єкту було заморожене. У 2021 році під час об’єднання громад району в одну територіальну громаду, Генічеська міська рада взяла цей довгобуд у центрі міста на свій баланс і планувала там розмістити робочі кабінети для співробітників. Але планам завадила окупація району російськими загарбниками.

Як повідомляв ЦЖР, керівником «управления Федеральной службы исполнения наказаний по Херсонской области» окупанти призначили колаборанта, колишнього співробітника МВС України Антона Горкуна.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.