Російські окупанти призначили гауляйтером Новотроїцького масажистку

08 Квітня 2023, 12:17

Колаборантка Євгенія Кузьменко. Фото: investigator.org.ua.

Замість звільненого гауляйтера Новотроїцького Юрія Бочка російські окупанти призначили нового – Євгенію Кузьменко – доньку одіозногоо проросійського священника, яка раніше підробляла масажисткою. Гауляйтер Херсонської області Володимир Сальдо видав “розпорядження” про її призначення.

Про це повідомляє “Центр журналістських розслідувань”.

Нова гауляйтерка з дуже відомої у своїй громаді родини. Вона донька Миколи Кузьменка, благочинного Новотроїцького округу, протоієрея Новокаховської єпархії УПЦ МП, яка є частиною Російської православної церкви. Місцеві жителі стверджують, що цього священника тут не поважали, бо він дуже грубо поводився з парафіянами і ніколи не приховував своїх проросійських поглядів.

Микола Кузьменко, протоієрей Новокаховської єпархії УПЦ МП Фото: investigator.org.ua.

За словами жителів Новотроїцького, Кузьменко Євгенія Миколаївна закінчила Херсонський державний університет і до повномасштабної війни разом із дитиною жила в Херсоні. Навесні 2022 року вона переїхала до батьків у Новотроїцьке, а згодом пішла працювати до окупаційного центру зайнятості.

«Кандидатуру попівської дочки окупантам запропонували попередній гауляйтер Юрій Бочко і його дружина Бочко Лариса Василівна, яка очолила окупаційний центр зайнятості в Новотроїцькому. До війни Євгенія працювала масажисткою. Оце так «кар’єрний» зліт!» – шоковані жителі селища.

Євгенія Кузьменко закрила всі свої сторінки у соцмережах. Наразі відсутні її фотографії і в окупаційних Telegram-каналах. Проте  “Центру журналістських розслідувань” вдалося знайти її світлину на сторінці випускників одеської школи вдосконалення “Life Pro Plus”, в якій вона 22 серпня 2021 року закінчила курси СПА-спеціаліста.

Раніше повідомлялось, що колишньому гауляйтеру Новотроїцького Юрію Бочку повідомлено про підозру в колабораціонізмі.