Картини, викрадені росіянами з херсонського музею, зберігатимуться у Сімферополі

03 Квітня 2023, 15:07

Викрадені з Херсонського художнього музею картини росіяни вивезли до окупованого Криму, де вони зберігатимуться. Крадені твори мистецтва розмістять у фондах Сімферопольського Центрального музею Тавриди.

Про це у своїх Еудупкфь-каналах повідомляють росіяни.

“Експонати знаходяться під наглядом з усіма технічними вимогами до зберігання. У ході теплої зустрічі також надійшла пропозиція щодо навчання музейних спеціалістів Херсонської області на базі Центрального музею Тавриди. Ми дуже раді такій співпраці, адже переймати досвід у своїх колег – це необхідний крок до саморозвитку та розширення професійних знань”, – прокоментував передачу крадених картин так званий “міністр культури Херсонщини” Олександр Кузьменко. 

Ситуацію з передачею картин на своїй сторінці у соцмережі прокоментував перший заступник голови Обласної ради Херсонської області Юрій Соболевський.

“Росіяни — це звичайні крадії культурних цінностей Херсонщини. Розуміючи, що Сили оборони України тиснуть з такою силою, що тут або тікати, або помирати, росіяни вибрали біг. На жаль, біг разом із цінностями, що належать місту”, – зазначав він.

Раніше повідомлялось, що російські окупанти пограбували Херсонський художній музей та вивезли картини до Криму. З 31 жовтня по 3 листопада 2022 року окупаційна так звана «влада» завезла до музею три-чотири десятки людей, які винесли твори мистецтва й оргтехніку.