ГУР рекомендує мешканцям Криму найближчим часом не перебувати біля військових об’єктів. Про це раніше попереджав і ЦЖР

30 Квітня 2023, 02:46

Пожежа на нафтобазі в Севастополі, 29.04.2023 Фото: соцмережі

Українська військова розвідка після пожежі на нафтобазі у Севастополі рекомендує жителям окупованого Криму не знаходитися поряд з військовими об’єктами. Про це раніше попереджав і Центр журналістських розслідувань у спецпроекті «Тут може бути бавовна».

Як повідомив представник ГУР Андрій Юсов, вибух на нафтобазі Чорноморського флоту РФ в окупованому Севастополі знищив понад 10 резервуарів із нафтопродуктами місткістю 40 тисяч тонн, передає ЦЖР.

За словами Юсова, нафтопродукти були призначені для Чорноморського флоту держави-агресора.

«Бавовна» у Севастополі — Божа кара, зокрема за вбитих цивільних громадян в Умані, серед яких є п’ятеро дітей. Ця кара буде довготривалою. Усім мешканцям тимчасово окупованого Криму бажано найближчим часом не знаходитися поряд з військовими об’єктами та об’єктами, що забезпечують армію агресора», – йдеться в повідомленні.

На це вказує Максим Майоров, експерт Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

Територія нафтобази ЧФ РФ виділена фіолетовим контуром.  Фото: Maksym Maiorov

Як повідомляв ЦЖР в матеріалі Тут може бути «бавовна». Севастополь: бухти і місто, сухопутні й берегові військові частини, бригади бойових кораблів, авіаремонтні й судноремонтні підприємства – перелік військових обʼєктів Корабельної сторони Севастополя великий і різноманітний. І всі вони розташовані поруч із житловою забудовою.

Військові обʼєкти мису Херсонес Фото: Google Earth

В окупованому Севастополі вночі 29 квітня «загорілася» нафтобаза Чорноморського флоту РФ у Козачій бухті. Окупаційний «уряд» міста скаржиться, що об’єкт атакував безпілотний апарат.

Центр журналістських розслідувань публікує серію матеріалівТут може бути «бавовна» про російські об’єкти в окупованому Криму, які є потенційними легальними військовими цілями для ЗСУ. Вони адресовані цивільному населенню – громадянам України у Автономній Республіці Крим і Севастополі, аби вони могли убезпечити себе і триматись від них подалі.

Читайте три частини розслідувань про військові об’єкти окупантів у Севастополі: «Тут може бути «бавовна»: Севастополь. Північна сторона», «Тут може бути «бавовна»: Севастополь. Гори та море» та «Тут може бути «бавовна». Севастополь: бухти і місто».

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.