Пропагандисти поширюють фейкові документи для дискредитації ЗСУ

28 Березня 2023, 22:43

Російські пропагандисти поширили черговий фейк, аби дискредитувати Збройні сили України. Низка російських медіа оприлюднила «наказ», виданий нібито командиром 124-ої окремої бригади територіальної оборони, що особовий склад підрозділу має розміститися у домівках херсонців, які виїхали до Росії. 

Очевидно, що пропагандисти вдалися до фальсифікації документа, на що вказує і помилки в його оформленні та абсурдність змісту у цілому.

Зокрема, у бригади вже як другий місяць інший командир, ніж той, що нібито підписав цей наказ.

А такої посади як заступник командира з тилу та з озброєння, кому начебто адресуються вказівки з розквартирування, у цій структурі взагалі не існує.

Сам “наказ” не відповідає зразкам відповідних документів, у ньому неправильно використовуються абревіатури у скороченій назві бригади.

У “документі” йдеться, що після розквартирування військовослужбовці будуть харчуватися за свій рахунок. Це входить в категоричний розріз із системою централізованого забезпечення військових.

Також не витримує критики акцент на заселення у квартири саме тих херсонців, які виїхали до РФ. Масового виїзду херсонців з міста на лівобережжя Дніпра, про який стверджували російські ЗМІ, насправді не відбувалось.

Як повідомлялось, пропагандисти видавали росіянку за жительку окупованого Токмака.