У селі Давидів Брід чоловік жбурнув гранату під ноги односельців

25 Лютого 2023, 08:44

Фото: соцмережі.

У селі Давидів Брід Великоолександрівської селищної громади під час конфлікту на вулиці чоловік кинув гаранту під ноги односельцям.

Як повідомили в поліції Херсонщини, граната вибухнула, ніхто з людей не постраждав.

За скоєне зловмиснику може загрожувати до 7 років позбавлення волі.

На місці події всі обставини злочину з’ясовували працівники Бериславського районного відділу поліції, вони відібрали пояснення обох конфліктуючих сторін.

Правоохоронці встановили, що подружжя місцевих жителів прийшли за місцем проживання 52-річного чоловіка. Вони підозрювали, що односелець вкрав майно з їх будинку під час окупації населеного пункту. Чоловік заперечував свою причетність до крадіжки, між односельцями виник конфлікт, в результаті якого 52-річний чоловік витягнув з кишені гранату та кинув її під ноги людям. Пристрій спрацював і стався вибух, внаслідок якого ніхто не постраждав.

На місці поліцейські вилучили фрагменти ручної протипіхотної гранати, ймовірно РГД -5. Фігурант пояснив, що знайшов гранату на території школи, де під час окупації дислокувались російські військові. Працівники поліції прийняли рішення про невідкладне проведення обшуку за місцем проживання чоловіка. На території його домоволодіння виявили та вилучили снайперську гвинтівку, оптичний приціл і понад 30 одиниць мисливських набоїв, які направлені на експертне дослідження. Вказані предмети чоловік також знайшов на колишніх позиціях військових рф.

Чоловік затриманий. Відкрито кримінальні провадження. Також зловмисник перевіряється на причетність до скоєння майнових злочинів на території села.