У Генічеську діти складають “присягу”в мілітарному русі “юнармії”

26 Лютого 2023, 02:53

Окупанти відзвітували про “присягу” перших дітей на тимчасово окупованих територіях в дитячому мілітарному русі “юнармії”.

Про це повідомляє Центр національного спротиву.

“Юнармія” створена по образу гітлер’югенду в нацистській Німеччині й формується добровільно-примусово з підлітків. Члени руху з досягненням повноліття стають першими в чергу на призов до армії рф”, – зазначається в дописі.

Центр національного спротиву закликає батьків не віддавати дітей до мілітарних рухів кремля, оскільки йдеться про їхнє майбутнє.

У Генічеську за мілітаризацію дітей відповідає росіянин Серафим Іванов, якого окупанти привезли до України із Санкт-Петербурга.

В Мелітополі осередок “юнармії” розміщується в одному з приміщень педагогічного університету ім. Макаренка. Керівником осередку став т. зв. ректор “мелітопольського державного університету” Андрій Чуйков.

Як повідомлялось, у листопаді 2022 року в окупованій Херсонській області росіяни створили регіональне відділення свого військово-патріотичного руху «Юнармія». Українські правозахисники наголошували, що мілітаризація свідомості дітей на окупованих територіях Росії напряму пов’язана з темою незаконного призову до лав Збройних Сил РФ.