Програма DOBRE продовжує підтримувати Високопілля

09 Лютого 2023, 23:34

Програма DOBRE допомагає Високопільській громаді відновити пошкоджену через обстріли окупантів адмінбудівлю та поліпшити послуги з водопостачання.

Про це повідомила начальниця Високопільської селищної військової адміністрації Ганна Шостак-Кучмяк.

«До війни ми працювали з програмою DOBRE, і ця співпраця мала закінчуватися, але програма нам запропонувала співпрацю ще на три роки та ми підписали меморандум про співпрацю», – поінформувала керівниця адміністрації.

09

Так, за підтримки міжнародних партнерів у громаді відновлюють адмінбудівлю, де функціонував ЦНАП, вже полагодили вікна, отримали металочерепицю для капітального ремонту будівлі.

Також проводяться закупівлі насосного обладнання та систем автоматичного управління для поліпшення послуги водопостачання. Заплували придбати комплектуючі для пошкодженої техніки комунального підприємства.

«Агентство з міжнародного розвитку США підтримує нашу громаду в рамках проекту підтримки органів місцевого самоврядування. Вже придбано меблі, ліжка, матраци, постіль і техніка для територіального центру соціального обслуговування. Два медичних холодильника – центру первинної медико-санітарної допомоги, комп’ютерне обладнання і техніка для належного функціонування ЦНАПу старостинських округів апарату селищної ради та два потужних генератори», – розповіла Ганна Шостак-Кучмяк.

Як повідомлялось, високопільці отримують будматеріали, дрова та виплати від благодійників.