Павлу Соколову – колишньому поліцейському, котрий очолив захоплену окупантами Херсонську школу, повідомлено про підозру

01 Лютого 2023, 17:11

Павло Соколов. Фото: скріншот відео.

Головне управління Національної поліції в Херсонській області повідомило про підозру у колабораційній діяльності колишньому співробітнику МВС України Павлу Соколову, який за часів окупації очолив захоплену росіянами Херсонську школу №27. Зраднику загрожує позбавлення волі на строк до 3 років.

Повідомлення про підозру та виклик на допит Соколова були опубліковані на сайті Офісу генерального прокурора України, передає “Центр журналістських розслідувань”.

Згідно документу, Соколов Павло Анатолійович, 1 травня 1968 року народження, не пізніше 18 серпня 2022 року погодився «очолити» захоплену окупантами Херсонську спеціалізовану школу №27 з поглибленим вивченням інформатики та іноземних мов. Загарбники «перейменували» заклад на «Школу №27 города Херсона».

«Соколов вчиняв дії спрямовані на впровадження стандартів освіти держави-агресора РФ у закладі освіти», – йдеться в повідомленні про підозру.

Павло Соколов також активно знімався в пропагандистських відеосюжетах російських «ЗМІ», розповідав про «втечу» з Херсона законного керівництва школи №27. Також він жалівся на «недостатню увагу в українській шкільній програмі російській літературі».

Соколов підозрюється у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч. 3 ст. 111-1 КК України (колабораційна діяльність). Санкція статті передбачає покарання у вигляді виправних робіт на строк на двох років або арешт на строк до шести місяців, або позбавлення волі на строк до трьох років.

Раніше повідомлялось, що російські війська не мають повного контролю над лівим узбережжям Дніпра – аналітики ISW.