Кримський “суд” засудив колишнього командира корабля ВМСУ «Славутич» Олексія Кисельова до 8,5 років позбавлення волі

18 Лютого 2023, 16:19

Олексій Кисельов. Фото: "IPC-Генічеськ".

17 лютого 2023 року в окупованому Криму «Джанкойський районний суд» засудив до 8,5 років позбавлення волі з відбуванням першого року у в’язниці колишнього командира корабля ВМСУ «Славутич», військового пенсіонера, волонтера та цивільного активіста Олексія Кисельова. Проти Кисельова ФСБ сфальсифікувала обвинувачення у нібито організації «морської блокади Криму» шляхом перекриття Керченської протоки та участі у забороненому збройному формуванні – «батальйоні ім. Номана Челебіджіхана».

Про це повідомляє ініціатива “Кримський процес”.

У Джанкойському районному суді Криму відбулося оголошення вироку у кримінальній справі стосовно колишнього капітана корабля ВМСУ «Славутич» Олексія Кисельова, якого звинувачують за статтею 208 КК рф за членство в кримськотатарському добровольчому батальйоні імені Номана Челебіджихана та організацію “морської блокади” Криму .

Суддя Ліліана Соловйова визнала офіцера винним і призначила йому покарання у вигляді восьми з половиною років позбавлення волі з відбуванням першого року у в’язниці, а решту строку у колонії суворого режиму. Захист має намір оскаржити цей вирок у суді апеляційної інстанції.

У ході судового слідства підсудний заявляв про те, що до нього застосовувалися тортури, один із свідків повідомив, що не може стверджувати, чи був Кисельов членом незаконного формування, а інший свідок звинувачення визнав, що підписав складені співробітником слідчих органів свідчення, не читаючи їх.

Олексія Кисельова викрали в Генічеську 22 липня 2022 року невідомі особи в чорній уніформі. 23 листопада 2022 року під час судового засідання він дав свідчення, що тривалий час його піддавали тортурам, а потім перевезли до Криму і висунули підозру в тому, що він є керівником “морської блокади” Криму, про яку 2015 року заявляв організатор добровольчого батальйону ім. Номана Челедіджихана Ленур Іслямов, як зазначає ініціатива “Кримський процес”.