У Херсоні розташують 66 зовнішніх бетонних укриттів

06 Січня 2023, 12:21

Зовнішнє укриття в Харкові. Фото - LB.au

Херсонська міська влада планує закупити модульні бетонні укриття зовнішнього типу, що мають убезпечити містян від постійних обстрілів з боку росіян. Ці конструкції встановлять у найбільш людних районах міста, а обслуговуватимуться вони співробітниками місцевого комунального підприємства.

Про це під час онлайн зустрічі з херсонськими журналістами розповіла очільниця Херсонської міської військової адміністрації Галина Лугова.

“Ми плануємо придбати 66 укриттів зовнішнього розташування. Ми визначили, де вони будуть розміщені. Це в основному місця, де постійно перебуває велика кількість людей. Вони вміщують до 20 осіб. Укриття являє собою бетонну модульну конструкцію і пристосоване саме як захист від того, чим зараз обстрілюють Херсон, а саме від мінометів, артилерії та “Градів”“, – зазначила Лугова.

Дані укриття є модульними, тому можуть легко транспортуватися і, за необхідності, перевозитись до інших локацій. Встановлять захисні споруди представники самої фірми-підрядника, а обслуговувати їх будуть співробітники одного з херсонських комунальних підприємств. Окрім цього, у місті нараховується понад двохсот укриттів, у яких люди, через постійні обстріли росіян, змушені проводити більшість свого часу.

“На сьогодні у нас в місті 238 укриттів та 26 сховищ. У нас створена комісія, яка їх перевіряє. За кожним укриттям призначений керівник ОСББ, а якщо він виїхав – хтось з місцевих мешканців. Найбільші проблеми через обстріли росіян у мікрорайоні “Острів”. Тут люди змушені майже жити в укриттях. Ми зараз забезпечуємо ці місця матрацами, їжею, водою. Ми працюємо над тим, щоб кожне укриття було забезпечене усім необхідним”, – повідомила очільниця Херсонської МВА.

Укриття на зупинці в Харкові. Фото: “Суспільне”.

Схожі зупинки-укриття з’явились влітку в Харкові. У них може розміститися до 30 осіб. У приміщенні є телевізор, інтернет і прямий зв’язок з диспетчером.