Бізнес мера Генічеська сплачуватиме податки країні-агресорці

04 Січня 2023, 19:23

Родинний бізнес мера Генічеська Олександра Тулупова «процвітає» і при окупації росіянами міста. Його перевели у російську правову площину. Тепер податки надходитимуть країні-агресорці, яка щодня атакує мирне населення України та вчиняє численні воєнні злочини.

Як свідчать місцеві жителі, магазин «Рибалка», що належить Тулуповим, продовжує працювати.

Кореспонденти Медіацентру IPC-Південь з’ясували, що згідно відкритим даним, дружина мера Генічеська – Наталя Тулупова уже включена в єдиний російський реєстр індивідуальних підприємців. Реєстрацію зафіксувала фейкова установа – російське «управління федеральної податкової служби в Херсонській області». При цьому Тулупова не оформила громадянство РФ.

Види діяльності подібні, що й в українському реєстрі, зокрема, роздрібна торгівля спортивним інвентарем у спеціалізованих магазинах. Водночас в єдиному державному реєстрі України Тулупова значиться як діючий ФОП.

Коментарів від самого мера Генічеська стосовно озвучених питань поки немає.

Як повідомлялось, місто Генічеськ, розташоване на Азовському узбережжі Херсонщини, було окуповане в перший день повномасштабної війни Росії проти України.

У березні міський голова окупованого російськими військами Генічеська Олександр Тулупов заявив, що він та його команда змушені подати у відставку через неможливість «здійснювати повноваження як представники українського органу місцевого самоврядування».

Саме через такі дії керівництва, яке втратило електронні ключі, а тисячі людей залишило напризволяще, у Генічеській громаді склалась чи не найскладніша ситуація із бюджетними виплатами на Херсонщині.

Президент України Володимир Зеленський розпорядився створити міську військову адміністрацію для Генічеська, яку очолив екс-заступник голови Чорнобаївської сільради Євген Родіонов.