Внаслідок російського обстрілу постраждав центр реінтеграції безхатченків в Херсоні

14 Грудня 2022, 11:03

Росіяни продовжують обстрілювати звільнений обласний центр Херсонської області. Від їх ударів страждають як об’єкти критичної інфраструктури, так і цивільні будівлі. Так від російських “Градів” постраждав херсонський центр реінтеграції безхатченків “Надія”. 

Про це керівництво центру повідомляє на своїй сторінці в соцмережі. 

“Ось і до нас прилетіла “біда”. Прильот трьох снарядів (скоріш за все “Град”) був поруч з Центром “Надія”. Біля Центру на вулиці загинула перехожа літня жінка?((((… Наші волонтери намагались допомогти, але поранення були несумісні з життям.?((((( Загинула і собачка, яку ми підгодовували?((….
В самому Центрі, який на другому поверсі будівлі – всі дивом вціліли, тому що у великій чоловічій кімнаті, на яку прийшовся основний удар – нікого не було. Всі снідали в кімнаті поруч. Їй теж дісталося. Але не так сильно. Тож наших мешканців просто Бог зберіг…”, – йдеться в повідомленні.
Також керівники центру повідомляють, що ударною хвилею в будівлі вибило всі вікна, тому мешканці “Надія”, скоріш за все, будуть змушені шукати нове приміщення.
“Тепер ми думаємо як пережити холоди… Ще вчора друзі-волонтери привезли плівку. Як знали заздалегідь…. Вікна, звичайно, ми закриємо. І Центр “Надія” буде функціонувати, не дивлячись ні на що. Просто тому, що ми потрібні тут – тим знедоленим, які залишилися в місті”, – повідомляють “надіївці”.
Керівництво центру звертається до всіх небайдужих з проханням про допомогу. Деталі Ви можете запитати напряму у одного з засновників центру Валентина Лапицького за телефоном 0999000514