У Новоолександрівській громаді вимагають перерахунку виплат для ВПО

07 Грудня 2022, 17:43

Деокуповану Новоолександрівську громаду Херсонщини повернули до переліку, на основі якого здійснюватимуть виплати для ВПО. Оновлений перелік оприлюднило Мінреінтеграції.

У свою чергу, у місцевій військовій адміністрації наголошують на необхідності проведення перерахунку виплат переселенцям за той час, коли громади не було (з невідомих причин) у цьому переліку.

“Нам треба, щоб не тільки включили, а й зробили перерахунок, щоб люди отримали кошти, які їм не виплачували. Щоб зробити перерахунок”, – зазначив у коментарі медіа-центру “IPC-Південь” начальник Новоолександрівської сільської військової адміністрації Олександр Левечко.

Він розповів, що влада громади відправляла запити і до обласної військової адміністрації, і до Мінрегіону, аби Новоолександрівську ТГ повернули до переліку на виплати для ВПО. Адже більше чотирьох тисяч жителів Новоолександрівської громади Херсонщини, які евакуювалися, на певний час втратили виплати.

Територія громади, хоч і деокупована, але піддається постійним обстрілам рашистів, а житлові будинки зазнали руйнацій та не придатні для проживання.

Увечері 5 грудня на сайті Мінреінтеграції був оприлюднений оновлений перелік, на основі якого внутрішньо переміщеним особам здійснюватимуть виплати. До цього переліку повернули і Новоолександрівську громаду Херсонської області.