Щоб зробити закупки в херсонських супермаркетах, містяни вистоюють двогодинні черги

02 Грудня 2022, 12:17

Представники відомих українських торгівельних мереж повертаються до звільненого Херсона, ось тільки через ажіотаж серед місцевого населення, для того, щоб відвідати супермаркет, херсонцям доводиться часом по кілька годин простоювати у чергах.

Про це повідомляє кореспондент “IPC-Південь” з нещодавно звільненого міста.

Загалом в Херсоні на сьогоднішній день відновили роботу лише кілька супермаркетів, тому люди з навколишніх районів, де “АТБ” та “Сільпо” ще закриті, їдуть на закупки саме туди. Це і створює величезні черги. В середньому, за словами місцевих, у черзі доводиться проводити по кілька годин.

Починається черга ще на вулиці. У ній стабільно стоїть від кількох десятків до кількох сотень місцян. До самого приміщення супермаркету людей запускають “хвилями” по 30-40 чоловік за раз. В залежності від кількості охочих зробити закупки, у “вуличній” черзі доведеться простояти близько півгодини.

Інша черга стоїть вже до кас та часом займає увесь прохід у торговому залі. Щоб вистояти цю чергу, вам доведеться витратити ще N-ну кількість часу. Наш кореспондент вчора витратив приблизно годину на “внутрішню” чергу.

Щодо асортименту, то він тут не дуже відрізняється від того, що є в супермаркетах інших міст. Херсонці одразу намагаються скуповувати акційні товари та засоби гігієни. Також покупці намагаються запастись одразу великою кількістю продуктів, щоб не стояти у чергах щодня, а це ще більше навантажує каси.

Серед покупців багато українських військових та представників Нацполіції. Їх намагаються пропускати без черги.

Також на касах в херсонських супермаркетах місцеві можуть зняти готівку з банківських карт, адже банкомати у місті тимчасово не працюють. Готівку касири видають на окремий  чек по кілька тисяч гривень в одні руки, за умови наявності відповідних купюр у касовому апараті.

Загалом поодинокі супермаркети у Херсоні наразі стали для містян певним хабом, де можна не тільки зробити закупки, а й зарядити телефон або підключитись до мережі Інтернет. До того ж, оскільки до цих магазинів з’їжджаються люди з усього міста, майже у кожній черзі можна зустріти знайомих або родичів, з якими ви не бачились від початку окупації.