На стіні генічеської школи намалюють сина місцевих проросійських бізнесменів

08 Грудня 2022, 12:54

За повідомленнями російських пропагандистських ЗМІ, окупанти планують створити мурал на стіні однієї зі шкіл у підконтрольному їм місті Генічеськ. На муралі вони зобразять портрет місцевого жителя і учасника Другої світової війни Василія Курасова. Поряд з Курасовим на цьому ж муралі буде зображення сина місцевих проросійських бізнесменів Зибіних, що став “першим в Херсонській області членом організації “Юнармія””.

“За кілька днів тут з’явиться масштабний малюнок з Героєм радянського союзу і першим “юнармійцем” в Херсонській області”, – повідомив російським журналістам начальник регіонального штабу “Юнармії” Серафим Іванов.

Зазначимо, що першим членом російської організації “Юнармія” на окупованій території Херонщини став син генічеських бізнесменів Кирило Зибін. Його батьки займали активну проросійську позицію та були членами регіонального відділення “Партії Шарія”. 

Після вторгнення на  Херсонщину російських військ, батько “юнармійця” Артем Зибін активно підтримував окупантів, розповсюджуючи їх фейки та наративи про ЗСУ.

Зараз Зибін, судячи з дописів на його сторінках в соцмережах, продовжує всіляко підтримує окупантів, та, як вже зазначалось, віддав свого сина до новоутвореної на Херсонщині “Юнармії”, про що одразу повідомили російські ЗМІ.

З російського відео зрозуміло, що молодшого Зибіна буде зображено у формі “Юнармії” поруч з Курасовим.

Чим Кирило Зибін, крім проросійської позиції батьків та членства в російській мілітарній організації, заслужив честь бути зображеним на муралі у рідному місті поруч з Героєм радянського союзу – пропагандистські ЗМІ не повідомляють.

Раніше повідомлялось, що росіяни спромоглися відкрити на окупованій території Херсонщини одну державну аптеку.