Вчителька-генічанка розповіла про співпрацю з окупантами

03 Листопада 2022, 12:16

На фото: президент України Володимир Зеленський Фото: відкрите джерело з Мережі.

Школу краще опалюють, а їжа стала смачнішою, – «покращеннями» з приходом окупантів вихваляється вчителька навчальних класів Наталія Галка, яку росіяни призначили директором Генічеського ліцею №1.

Колаборантку цитує окупаційна адміністрація Херсонщини в своєму телеграм-каналі.

Такі твердження є очевидно маніпулятивними, адже до приходу загарбників з цього навчального закладу нарікань не надходило. На забезпечення освітньої сфери з українського бюджету на Херсонщину направлялись мільйони гривень освітньої субвенції. Вони йшли на оплату праці педагогічних працівників, оновлення навчальної та матеріально-технічної бази, оснащення закладів освіти засобами навчання комп’ютерними комплексами з мультимедійними засобами навчання, підключення закладів освіти до Інтернету тощо.

За кошти держбюджету закуповувались і шкільні автобуси, які разом з іншим оснащенням навчальних закладів теж захопили росіяни на окупованих територіях.

Примітно, що серед освітян Генічеської громади спостерігається чи не найвища підтримка загарбників поміж інших громад окупованої Херсонщини.

Так, нещодавно телеграм-канал “Генічеськ ua” оприлюднив новий список освітян, які співпрацюють з окупантами.

Читачі каналу надіслали чергову добірку даних про колаборантів Генічеської громади із сіл Стрілкове, Привільне, Плавське та міста Генічеськ.

Ознайомитись з новим списком колабрантів можна за посиланням.

Як повідомлялось, мешканці Генічеська впізнали кількох директорів шкіл та завідуючих дитсадків, які пішли на співпрацю з російськими окупантами.

З 12 жовтня росіяни відправили школярів Генічеської громади на канікули.