Першим “юнармійцем” в Херсонській області став син проросійського підприємця з Генічеська

05 Листопада 2022, 13:51

Росіяни створили на Херсонщині регіональне відділення свого військово-патріотичного руху «Юнармія», що готує дітей до служби у збройних силах рф. Місцеві пропагандисти  зняли сюжет про першого “юнармійця”, яким став генічанин Кирило Зибін. Про самого хлопця інформації в Мережі нам знайти не вдалось, а ось його батько є доволі відомим серед місцевих жителів підприємцем, що активно просуває ідеї “русского міра”.

Артем Зибін, згідно з інформацією з його сторінок в соцмережах, народився у 1989 році і до окупації Херсонщини займався підприємницькою діяльністю в Генічеській ТГ, зокрема, здавав в оренду нерухомість для відпочивальників.

Починаючи з 2019 року Артем став палким прихильником проросійського блогера Анатолія Шарія і навіть балотувався до місцевої ради від його політичної сили.

Після вторгнення на  Херсонщину  російських військ активно підтримував окупантів, розповсюджуючи їх фейки та наративи про ЗСУ.

Завдяки цій діяльності потрапив до списку зрадників та проросійських активістів, чому навіть зрадів.

Після провалу курортного сезона активно взявся за спекуляцію пальним, ймовірно, доставляючи його для перепродажу з території окупованого Криму. 

Хоча навіть таким прихильникам “русского міра”, як сімейство Зибіних, не завжди подобається політика окупантів щодо Херсонщини.

Зараз Зибін, судячи з дописів на його сторінках в соцмережах, всіляко підтримує окупантів, та, як вже зазначалось, віддав свого сина до новоутвореної на Херсонщині “Юнармії”, про що одразу повідомили російські ЗМІ.

Син Артема Зибіна у формі “Юнармії”.

Вочевидь, Артем Зибін не найтурботливіший батько, оскільки дозволив своєму сину долучитись до мілітарної організації “Юнармія”, що фактично готує нові кадри для поповнення лав російської армії.

Таким чином, рф, порушуючи закони та звичаї війни, здійснює пропаганду, спрямовану на забезпечення добровільного вступу в армію цивільного населення, що заборонено Женевською конвенцією 1949 року про захист цивільного населення під час війни, Факультативного протоколу до Конвенції про права дитини щодо участі дітей у збройних конфліктах.

Нагадаємо, що «Юнармію» створили у 2016 році з ініціативи Міністра оборони росії Сергія Шойгу. Крім навичок командної взаємодії, там готують до служби у збройних силах рф.

Раніше українські правозахисники зазначали, що мілітаризація свідомості дітей на окупованих росією територіях напряму пов’язана з темою незаконного призову до лав збройних сил рф.