Окупанти показали псевдоректорку ХДУ Томіліну. Вона отримала російський паспорт та цитує путіна

18 Листопада 2022, 14:24

В російських пропагандистських ЗМІ з’явилось відео з призначеною окупантами ректоркою Херсонського державного університету Тетяною Томіліною. Вона вихваляється тим, що стала громадянкою рф, говорить про роботу псевдо ХДУ в “евакуації” та цитує путіна.

Плани у нас величезні, планів “громадьйо”, як казав Володимир Маяковський, ну і володимир путін. Херсонський державний університет існує і не має наміру припиняти існувати. Ми зараз перебуваємо в евакуації на лівобережжі, більша частина викладацького складу та студентів знаходиться у Криму та в Краснодарському краї”, – зазначила вона. 

Також Томіліна повідомила, що наразі в російському варанті ХДУ навчається понад 4 тисячі студентів і що вступну кампанію до цього неіснуючого ВИШу росіяни продовжили до 1-го грудня.

“Станом на вчорашній день у нас було 4138 студентів денної форми навчання та заочників. Ми очно-заочно, «віртуально» продовжуватимемо працювати, тому що, по-перше, я не хочу підбивати тих хлопців, які до нас прийшли, на заочну форму навчання, а по-друге, у нас до 1 грудня приймаються документи в онлайн-режимі для зарахування до університету“, – підсумувала колаборантка. 

Звичайно, кількість “студентів” завищена у рази, а сама Томіліна виглядає досить хворобливою, хоча і повідомляє, що повністю оговталась від замаху на неї, який стався 12 вересня. Де саме проходитиме навчання у цьому псевдовиші – наразі не зрозуміло. Томіліна повідомляє про 720 “студентів” денної форми, проте де їх розмістити на поки ще окупованій території Херсонщини –  також невідомо.