Окупанти дислокують “херсонський обласний Росреєстр” у Генічеську

24 Листопада 2022, 22:12

Попри те, що окупанти відмовляються називати Генічеськ новою столицею захопленої частини Херсонщини, однак проводовжують розміщувати там російські органи влади обласного рівня, передає Медіа-центр IPC-Південь.
Наприклад, російський уряд вирішив розмістити у Генічеську територіальний орган Росреєстру.
Згідно з документом, опублікованим на порталі правової інформації, управління Росреєстру по Донецькій Народній Республіці розташовуватиметься в Донецьку, Луганській Народній Республіці — Луганську, Запорізькій області — Мелітополі та Херсонській області — Генічеську.
Примітно, що поки у відкритих реєстрах немає вкладок по новим захопленим територіям, тож подивитися, хто з місцевих мешканців та підприємців перейшов до російської податкової, наразі неможливо.
Раніше окупанти оголошували, що підготовка таких реєстрів по новим захопленим територіям триватиме до кінця року.

Як повідомлялось, бізнес голови Генічеської громади Олександра Тулупова, який ще в березні “самоусунувся” з посади, процвітає та користується попитом у окупантів.

Окупанти передумали робити Генічеськ “столицею” Херсонщини.

Окупаційна “адміністрація” Херсонської області заявляла, що рішення про перенесення столиці до Генічеська не приймалося.

Російські “ЗМІ” з посиланням на представника окупаційної «адміністрації» Олександра Фоміна повідомляли, що «адміністративною столицею» захоплених територій Херсонської області стало місто Генічеськ.