На Запоріжчині окупанти підкріплюють свої фейки виплатами

26 Листопада 2022, 12:28

Місцеві гауляйтери на окупованій росіянами території Запорізької області продовжують фейкувати, що ЗСУ нібито обстрілює мирне населення. У постійній “рубриці” про “обстріли ЗСУ” з’являються нові населені пункти, а місцевому населенню, яке залишилось в окупації, планують організувати виплати за пошкоджене (нібито українськими військовими) майно. Детальніше розповідає Медіа-центр IPC-Південь.

Пропагандистське видання “РИА-новости” з посиланням на голову російської “адміністрації Мелітопольського району” Андрія Сігуту пише, жителі шести населених пунктів Мелітопольського району, чиї будинки нібито постраждали від “обстрілів українських військ”, найближчим часом зможуть відремонтувати зруйноване житло, їм уже визначено розміри та спосіб виплати компенсацій на відновлення.

“РИА-новости”

Як повідомив у телеграмі так званий т.в.о. губернатора Запорізької області Євген Балицький, люди можуть отримати за пошкоджене майно компенсацію в розмірі від 70 до 400 тисяч рублів.

При цьому гауляйтер маніпулятивно акцентує: “втрачене чи пошкоджене внаслідок київської агресії”.

Зрозуміло, що агресія в Україні чиниться саме збоку РФ, а український народ веде визвольну боротьбу проти окупації частини територій суверенної держави.

При цьому сили оборони не воюють зі своїми же населенням, і наносять лише точкові удари по позиціям окупантів на захоплених ними територіях.

Що підтверджується численними перевірками викладених окупантами повідомлень, як ЗСУ нібито обстрілює мирне населення.

Серед іншого, наприклад, 3 листопада пропагандистські ресурси писали про нібито черговий обстріл в Мелітополі.

“Це бойовики Зеленського вкотре спробували порушити мирне життя звільненого від нацистів міста, намагаючись у безсилій злості залякати мелітопольців”, – висловився представник окупаційної адміністрації Володимир Рогов.

Натомість, Генштаб ЗСУ поінформував, що 3 листопада, у тимчасово окупованому місті Мелітополь Запорізької області, Збройні сили України завдали удару по пункту управління росіян, розміщеному в будівлі промислової зони. В результаті удару близько 50 загарбників поранено та знищено до 10 одиниць військової техніки. Окрім того, пошкоджено близько 80 одиниць військової техніки різного типу, які ворог розміщував в ангарах.

Окрім того, в ефірі марафону «Єдині новини» законний мер Мелітополя Іван Федоров розповів про деталі ранкової бавовни в місті. За його словами, внаслідок вибухів «постраждала» одна з перших військових баз рашистів – захоплене окупантами підприємство «Рефма».

Як повідомлялось, у жовтні за окупованій частині Запоріжчини окупанти просували кремлівський наратив про те, що українці “самі себе обстрілюють”.

https://wp.lvivport.com/2022/10/1sami-sebe-obstrilyuyut-fejky-pro-zaporizhzhya/

У вересні пропагандисти звинуватили українських воїнів, що ті нібито обстріляли цивільну автоколону своїх співгромадян на підконтрольній ним же території — в Запоріжжі. https://wp.lvivport.com/2022/09/oberezhno-fejk-okupanty-zvynuvatyly-zsu-v-obstrili-lyudej-u-zaporizhzhi/

 

 

По темі