Іван Федоров оприлюднив список мелітопольських колаборантів

08 Листопада 2022, 16:36

Фото: Генштаб ЗСУ, Facebook.

Мер Мелітополя Іван Федоров оприлюднив список колаборантів з числа посадовців органів місцевого самоврядування.

Відомості про зрадників передали спецслужбам України та профільним міністерствам, – повідомив міський голова у Телеграмі.

“Посадовці органів місцевого самоврядування Мелітополя, які зрадили Україну і рідне місто, заслуговують на особливе покарання. Адже люди, яким довірили управління процесами життєдіяльності громади, які мали б розвивати Мелітополь і піклуватись про мелітопольців, підло здали місто і його жителів  ворогу”, – наголосив він.

До оприлюдненого переліку увійшли 69 посадовців Мелітопольської міської ради.

Зі списком зрадників можна ознайомитись за посиланням

Нагадаємо, згідно ст.111-1 Кримінального кодексу України зрадникам загрожує ув’язнення строком до 10 років з позбавленням права обіймати посади до 15-и років з можливою конфіскацією майна.

Як повідомлялось, в захоплених росіянами Олешках Херсонської області депутат міськради від вже забороненої партії ОПЗЖ пішов на співпрацю з ворогом та обійняв посаду так званого першого заступника окупаційної «адміністрації».

У нещодавно звільненому від російської окупації селі Нововоскресенське Бериславського району Херсонщини українські правоохоронці затримали колаборантів.