Фейки про іноземних бойовиків: На Запорізькому напрямку Росії протистоїть Польща

27 Листопада 2022, 16:41

На фото: частини від російського снаряду поблизу приватних будинків у Високопільській ТГ. Фото: "IPC-Херсон".

У листопаді російські пропагандисти знов поширювали дези про “величезну кількість” іноземних військових, які нібито сконцентрувалися на Запорізькому напрямку.

Зокрема, так звані воєнкори «Руської Весни» називають іноземних найманців теж “нацистами” та стверджували, що іноземні найманці розташувалися у житлових будинках, створивши там перевалочний пункт. Їх виявила розвідка з безпілотника, та росіяни завдали удару.

Про ліквідацію бази іноземних найманців розповідав і представник окупаційної “адміністрації” Владімір Рогов.

За його словами, які передруковують численні пропагандистські ресурси, у Запоріжжі на боці Збройних сил України нібито воює велика кількість іноземних найманців.За словами Рогова, знищено вже понад тисячу таких бойовиків,

В ефірі “Соловйов Live” Рогов  висловився, щощо “зараз у Запорізькій області найчастіше у лавах ЗСУ звучить польська мова, а також грузинська, французька та арабська, розповів Рогов . У випадку з арабськими найманцями йдеться про бойовиків терористичних угруповань “Джебхат-ан-Нусра” та ІДІЛ”.

 

У свою чергу, у Центрі національного спротиву Сил спеціальних операцій Збройних Сил України пояснили природу популярності фейків про велику кількість іноземних бойовиків .

“Запорізький гауляйтер Владімір Рогов заявив, що росія воює з польськими окупантами. Жодного поляка на цьому відео не постраждало. Як й не має жодної окупації поляками”, – зазначили в національному спротиві.

В установі також звернули увагу, що доказів величезної кількості “найманців” Рогов не надає.

“Просто для російської пропаганди важливо пояснювати поразки тим, що вони героїчно тримаються проти сильнішого ворога. А Україна не може бути сильнішою, бо це руйнує концепт “русского міра”, де росія є основною серед слов’янських держав”, – повідомили у  Центрі національного спротиву Сил спеціальних операцій ЗСУ.

Як повідомлялось, у жовтні за окупованій частині Запоріжчини окупанти просували кремлівський наратив про те, що українці “самі себе обстрілюють”.

У вересні пропагандисти звинуватили українських воїнів, що ті нібито обстріляли цивільну автоколону своїх співгромадян на підконтрольній ним же території — в Запоріжжі.