12 населених пунктів за добу: ЗСУ стрімко звільняє Херсонщину

10 Листопада 2022, 14:32

на фото: зступник командира дивізії Канат Мукатов.

На Херсонщині ЗСУ потужно просуваються вперед. Лише упродовж 9 листопада наші захисники повернули під контроль України 12 населених пунктів.

Про це заявив головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний у Телеграмі.

“Протягом минулої доби на напрямку Петропавлівка-Новорайськ на Херсонщині підрозділи Сил оборони просунулись на 7 км, взяли під контроль 6 населених пунктів, повернули Україні до 107 кв км території. На напрямку Первомайське-Херсон ми просунулись на 7 км, взяли під контроль 6 населених пунктів, площа звільненої землі — 157 кв км”, – розповів Валерій Залужний.

 

Він зазначив, що поки не може підтвердити або спростувати інформацію про вихід ЗС РФ з правого берега Дніпра Херсонської області.

Залужний пояснив, що за так званим “жестом доброї волі” Росії на Херсонщині стоять колосальні зусилля української армії.

“Так само як ворог відходив з Києва та Харківщини, залишав острів Зміїний, ймовірний вихід із Херсона — це результат наших активних дій”, – сказав він.

Головнокомандувач ЗСУ розповів, що безпосередньо на Херсонському напрямку українські Сили оборони знищили логістичні шляхи та систему забезпечення, а також порушили систему управління у російській армії.

“Тим самим не залишили ворогові іншого виходу, ніж вдатися до втечі”, – додав Залужний.

За його словами, на Херсонському напрямку з 1 жовтня просування українських військ у глибину оборони противника становить до 36,5 км, загальна площа відвойованої території сягає 1381 кв. км, відновлено контроль над 41 населеним пунктом.

Як повідомлялось, напередодні в російському керівництві заявили, що відводять військових з правого берега Дніпра.