Що робити українцям на лівобережжі Дніпра в Херсонській області?

23 Жовтня 2022, 17:56

Попри складнощі з виїздом, українцям з лівобережжя Дніпра в Херсонській області все ж таки варто евакуюватись на вільні території, бо в іншому випадку на них може чекати депортація у Росію та мобілізація.

На цьому наголосив херсонський політолог Володимир Молчанов в інтерв’ю медіа-центру “IPC-Генічеськ”.

«Росія остаточно відкинула спроби здаватися правовою чи демократичною, на жителів лівобережжя чекає майбутнє неприхованого фашизму», – зазначив політолог.

Він застерігає про можливі спроби окупантів здійснити тотальну мобілізацію, а також продовження депортації мирного населення. На захопленій території росіяни можуть залишити якусь кількість жителів, щоб підтримувати агробізнес, в тих межах, в яких росіяни можуть налагодити його роботу.

«Насправді, якщо є можливість, українцям з лівого берега треба нарешті тікати. Не чіплятися за свою власність, за фермерські господарства, якщо зараз їх ще не відібрали, то відберуть потім. Тікати, поки є можливість, з цього фашистського пекла, яким є Росія, буде тільки гірше», – закликав Молчанов.

На необхідності евакуації з окупованих росіянами територіях продовжує наполягати і мер Мелітополя Іван Федоров.

“Закликаю всіх, а особливо чоловіків призовного віку, якнайшвидше евакуюватися з окупованих територій, щоб уникнути примусової мобілізації до ворожої армії! Зараз це зі складнощами але можна зробити через Василівку, через тимчасово окупований Крим і через Новоазовськ. Тож не нехтуйте цією можливістю – негайно виїжджайте з окупованої території поки ще є така можливість!”, – сказав Іван Федоров.

Як повідомлялось, українці продовжують евакуюватися з окупованих росіянами територій Херсонської та Запорізької областей попри складнощі, які штучно створюють рашисти.

Після введення “перепусток” від окупантів, кількість людей, які виїжджають з ТОТ до вільної України, зменшилась в 10 раз.