Росіяни нагородили загиблого колаборанта Ковальова орденом “За мужність”

21 Жовтня 2022, 11:47

Окупанти почали роздавати відзнаки та ордени сім’ям загиблих на Херсонщині місцевих колаборантів. За повідомленнями проросійськимх Telergam-каналів, такої “честі” від росіян були удостоєні батьки “міністра сільського господарства” Олексія Ковальова.

“7 жовтня володимир путін посмертно нагородив “Орденом мужності” за самовідданість, мужність та відвагу міністра сільського господарства Херсонської області Олексія Ковальова, якого 28 серпня було вбито у власному будинку.

19 жовтня у місті Херсоні нагороду матері загиблого Олексія Ковальова вручив перший заступник керівника Адміністрації президента рф Сергій Кірієнко. На церемонії вручення нагороди був присутній губернатор  Херсонської області Володимир Сальдо”, – йдеться у повідомленні.

Що саме такого “мужнього та відважного” зробив Ковальов – не пояснюється. Серед доробків покійного росіяни відзначають, що “завдяки його зусиллям вдалося сприяти консолідації фермерів області та запустити багато сільськогосподарських підприємств”. Тобто, фактично Ковальов отримав орден за те, що змушував херсонскьих фермерів співпрацювати з окупантами. 

Нагадаємо, що Олексія Ковальва було ліквідовано у власному будинку 28 серпня 2022 року. Деталі його смерті залишаються не розкритими.