Опалювальний сезон на окупованій Запоріжчині так і не розпочався

26 Жовтня 2022, 23:10

Попри обіцянки окупантів запустити опалювальний сезон на окупованій території Запорізької області, місцеві жителі досі потерпають без тепла та з перебоями електрики.

Про це повідомив мер Мелітополя Іван Федоров в ефірі національного телемарафону.

За його словами, на тимчасово окупованих територіях Запорізької області немає опалення та постійні перебої з електропостачанням.

“Електрика є, але стабільного електропостачання немає. Рашисти повністю контролюють АЕС, яка вже більше, ніж три тижні зовсім не функціонує і не виробляє електроенергію. Сьогодні наші тимчасово окуповані території живлять від електрики з Криму, але потужності не вистачає, тому постійні перебої”, – розповів мер.

При цьому газу немає вже більше, ніж три місяці.

“На сьогодні немає газу ні в Мелітополі, ні в районі, і звісно не розпочинається опалювальний сезон. Сьогодні є чергові обіцянки, що з 1 листопада начебто має з’явитись природній газ на тимчасово окупованій території, але мешканці запасаються дровами, вугіллям, знаходять будинки родичів в передмісті аби перечекати зиму”, – зазначив Федоров.

Тим часом окупаційні “адміністрації” регіону продовжують переконувати, що газ у регіоні з’явиться, але щомісяця пишуть про нові терміни.