Окупанти розсилають жителям Херсона повідомлення про евакуацію на лівий берег Дніпра

19 Жовтня 2022, 10:39

Ілюстративне фото. На фото: автобуси російських окупантів, призначені для вивезення місцевих жителів до Криму, відкрите джерело з Мережі.

Херсонцям від російських окупантів почали надходити повідомлення про термінову евакуацію на лівий берег Дніпра.

Про це інформує “Суспільне” з посиланням на повідомлення місцевих жителів.

“Зранку на російські номери прийшли повідомлення про термінову евакуацію. Я трохи переживаю, тому що не буду виїжджати, навіть якщо Херсон будуть рівняти із землею. Але я переживаю, щоб не вивозили силою на територію РФ. Ми їхати нікуди не збираємося”, — розповіла місцева жителька.

Скриншот повідомлення про евакуацію. Фото з мобільного телефону місцевої жительки.

Евакуюватись російські окупанти пропонують автобусами від Річпорту Херсона. У повідомленнях вказаний контактний телефон.

Про евакуацію також повідомляли і представники окупаційної влади, зокрема, так званий «заступник губернатора Херсонської області» Кирило Стремоусов.

Жителі Херсона підтверджують, що евакуація дійсно проводиться. У перших рядах охочих – місцеві колаборанти та члени їх сімей, проте є і пересічні городяни, які повірили окупаційній владі та пропагандистам.

В Херсоні говорять про намір окупантів організовано вивезти з міста педагогів та лікарів, передає видання “МОСТ”.

Раніше повідомлялось, що в Херсоні російські окупанти захопили агропідприємство, відділення банку та офіс служби доставки.