Окупанти передали на всіх жителів, що залишились в Херсоні, аж 300 продуктових наборів

27 Жовтня 2022, 13:14

Російські пропагандисти намагаються створити картинку нібито допомоги окупантів місцевому населенню Херсонщини. Черговим таким “вкидом” є повідомлення про надання херсонцям 300 продуктових наборів.

Про це повідомляють місцеві пропагандистські Telegram-канали. 

“Понад 300 продуктових наборів було передано жителям Херсона, які вирішили залишитися у місті.

Адміністрація Херсонської області продовжує допомагати жителям правобережжя Херсонської області переправлятись на лівий берег. Але є люди, які через певні причини не можуть виїхати з міста. Вони не кинуті і не забуті, їм надається гуманітарна допомога. Серед тих, хто отримав гуманітарну допомогу, є у тому числі й самотні літні та маломобільні люди, а також багатодітні сім’ї”, – йдеться у повідомленні. 

Тепер трохи цікавої математики. Перед проведенням так званого “референдуму” місцеві колаборанти повідомляли про те, що у місті Херсон залишилось приблизно 60% населення, тобто 160-170 тисяч осіб. За їх же словами, станом на 25 жовтня, з міста до рф було “евакуйовано” приблизно 22 тисячі осіб. Тобто, за розрахунками окупантів, зараз населення Херсона має складати приблизно 140-150 тисяч жителів. 

Повернемось до роздачі продуктів: 300 наборів на 150 тисяч осіб. Виходить, що продуктову “допомогу” від росіян отримали приблизно 0,2% херсонців. І так, ми розуміємо, що в Херсоні залишилось набагато менше людей, але ми оперуємо виключно цифрами, що наводять самі росіяни.