Кожен депутат має відзвітувати, чим він займався під час війни – Соболевський

27 Жовтня 2022, 13:46

Кожен депутат Херсонської обласної ради має пройти перевірку на предмет колаборації та відзвітувати про свої дії під час війни. Так вважає перший заступник голови Обласної ради Юрій Соболевський, про що він і повідомив журналістам під час онлайн зустрічі.

“Серед депутатів Обласної ради зрадників відносно небагато, але вони є в різних партіях. Деякі з них більш відкрито і активно співпрацюють з ворогом, співпраця деяких не така показна, але, за нашою інформацією, вони прекрасно почуваються в окупації та займаються бізнесом. 

Є депутати, які зараз в полоні у ворога і зв’язку з ними немає. Є й такі, що виїхали та самоусунулись. На жаль, і такі є. Тобто, вони в безпеці, але за цей час не зробили нічого для Херсонщини. Є такі, що з першого дня війни працювали і продовжують працювати зараз”, – повідомив Соболевський.

За словами першого заступника голови Обласної ради, кожен депутат має відзвітувати, чим він займався під час війни і чи співпрацював він з росіянами.

“Моя особиста думка, і я сподіваюсь, що мої колеги її підтримають, кожен депутат має дати звіт від першого дня війни, чим він займався. Вони мають пояснити це. Знову ж таки, деякі наші депутати – справжні герої, а з деякими втрачено зв’язок ще від початку війни, і нехай вони пояснюють, чим вони увесь цей час займались. Поки такого звіту не буде – депутат не має права продовжувати представляти інтереси громади”, – зявив Соболевський.