Херсонці не хочуть “евакуюватися” до Росії

15 Жовтня 2022, 13:30

Окупанти самі підтверджують, що місцеві жителі на Херсонщині не хочуть “евакуюватися” до Росії.

Про це повідомляють російські видання з посиланням на так званого “в.о. губернатора” регіону Володимира Сальдо.

Колаборант Сальдо в ефірі пропагандистського каналу “Росія 24” розповів, що “суворої рекомендації залишити Херсонську область немає, тільки за бажанням та можливостями”.

А бажання, як виявилося, у жителів області немає.

“Поки що охочих залишити регіон небагато”, – визнав Сальдо.

Раніше він просив у російської влади допомоги вивезти людей з Херсонської області до Криму, Ростовської області, а також Краснодарського або Ставропольського краю. 

У російському уряді того ж дня відгукнулися на таке звернення й вирішили допомогти з неоголошеною евакуацією.

Натомість законна влада Херсонщини закликала людей не брати участі у заходах окупантів.

Голова Херсонської міської адміністрації Галина Лугова наголосила, що окупанти, очевидно, мають на меті депортувати з Херсона та області якомога більше людей до Росії. Наслідки цієї “евакуації” невідомі нікому.

Людям, які мають намір виїхати з окупації, запропонували звертатися на “гарячу лінію” Херсонської ОВА: 0800330951 та писати у чат-бот https://t.me/khoda_help_bot.

Подібна депортація місцевого населення спостерігалась і в інших захоплених росіянами територіях України. Заяви РФ про нібито добровільне переміщення українців не відповідала дійсності.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що Росія примусово депортувала понад 1,6 млн українців, багато з них пройшли через фільтраційні табори й залишилися без документів.