Херсонські медики відмовляються лікувати росіян та колаборантів

25 Жовтня 2022, 11:38

Росіяни та їх місцева прислуга скаржаться, що останнім часом херсонські лікарі припинили надавати медичні послуги окупантам. Зокрема, як повідомляють проросійські Telegram-канали, медики відповлялись надавати допомогу журналістам місцевого проросійського видання “Таврія”, що потрапили під обстріл.

“Медперсонал у Херсоні «перевзувся», чекає на ЗСУ і не хоче лікувати російських людей. «Чого ж тебе не вбило одразу?» – такими словами зустрів медперсонал Херсонської обласної лікарні Юлію Смирнову, співробітницю телеканалу «Таврія», коли та наступного дня після обстрілу цивільної переправи прийшла на перев’язку”, – йдеться у повідомленні. 

Також росіяни повідомляють, що таке ставлення до поранених колаборантів викликано тим, що херсонські лікарі чекають на ЗСУ:

“На ранок жінці знадобилася перев’язка та консультація лікаря, домогтися якої так і не вдалося. Серед медперсоналу раптово активізувалися «ждуни» – вони відмовлялися приймати Юлію, брати рублі, раптом заговорили «мовою» і пошкодували, що вона не загинула під обстрілом”.

Також жінка скаржиться, що лікарі радіють можливому скорому звільненю Херсона та не приховують своїх проукраїнських поглядів.