Для жителів деокупованих територій Херсонщини запустили безкоштовні автобуси

21 Жовтня 2022, 20:44

З деокупованих територій Херсонщини до Кривого Рогу курсуватиме безкоштовний автобус. Він їздитиме двічі на тиждень.

Про це повідомили в Херсонській ОВА.
“Записуватися на автобус не потрібно, просто прийдіть на місце відправлення. Про дату виїзду транспорту вас заздалегідь попередить голова громади”, – розповів голова Херсонської ОВА Ярослав Янушевич.
За його словами, залежно від попиту кількість маршрутів може бути збільшена. А роботу перевізника оплатили партнери з благодійних організацій.
В адміністрації також оприлюднили маршрут автобуса: Мала Олександрівка (09:00) – Велика Олександрівка (09:20) – Новодмитрівка (09:42) – Старосілля (10:00). Транспорт прибуває до автовокзалу Кривого Рогу о 12:00. Зворотний маршрут: автовокзал Кривого Рогу (15:00) – Старосілля (17:00) – Новодмитрівка (17:20) – Велика Олександрівка (17:40) – Мала Олександрівка (18:00).
Крім того, в деокупованих населених пунктах Херсонщини триває відновлення електропостачання.
Днями відновлено електроживлення в Новій Калузі, Червоній Людмилівці, Буцівському, частині Новопавлівки.
Як повідомлялось, з початку жовтня на Херсонщині українські захисники звільнили від російської окупації понад півтисячі квадратних кілометрів території та десятки населених пунктів.
Поки що Херсонська область переважно окупована військовими РФ. Однак триває наступ Збройних сили України, українські захисники регулярно завдають ударів по логістиці і позиціям ворога, знищують склади боєприпасів, окупанти втрачають захоплені території.